Ik sta voor eerlijkheid, gelijkheid en vertrouwen! Dit zijn voor mij belangrijke waarden. Ik geloof daarbij dat leren en ontwikkelen een continue reis is in je leven. 

Om je te ontwikkelen als mens en als organisatie is het belangrijk om bewust keuzes te maken en echt te weten waarom je dingen doet. Hier help ik je bij en vergroot zo de basis voor je succes.

Hier beter in worden, dat gun ik iedereen.

Ambitie

Lean Governance is mijn kindje geworden. Het is de taal die  (overheids)organisaties herkennen bij de dilemma’s om continu verbeteren te verankeren. Lean is mijn voertuig, bedrijfsvoering mijn snelweg. 

Het is mijn ambitie dat organisaties dat gaan herkennen, dit weten in te zetten en hier goed in worden.

 

 

Na een carrière in loondienst besloot ik in 2019 om als ZZP-er verder te gaan. Een stap die mijn autonomie versterkte en mij alle vrijheid gaf om mijn passie de ruimte te bieden.

Wil je meer weten over mijn kennis, ervaringen en de projecten waar ik aan gewerkt heb? Je vind het op mijn LinkedIn pagina. 

'Mijn pad'

Toen ik vroeger met mijn moeder mee ging om boodschappen te doen , was ik altijd direct te vinden bij de tijdschriften afdeling. Standaard pakte ik de Donald Duck en las deze van voor naar achter. Ik herinner mij dat mijn moeder altijd veel te snel boodschappen deed, ik had het blad nog lang niet uit. Regelmatig keek de vulploegmedewerker van de supermarkt mij boos aan als ik weer in het gangpad met mijn boekje zat. Dit moet toch anders kunnen dacht ik. 

Op mijn 27e realiseerde ik mijn jeugddroom: van het ventje in het gangpad, was ik nu supermarktmanager in mijn eigen winkel geworden. Door de jaren heen ontdekte ik dat  het creëren van waarde en ruimte voor geluk mijn drijfveren waren. Dat kon ik heel lang kwijt in mijn werk, totdat de kredietcrisis zich aandiende. De kwaliteit kwam onder druk en de meest idiote beslissingen waren nodig om rendement te draaien . De waardes die ik als mens ambieerde kwamen onder druk te staan en dat betekende uiteindelijk een breuk met mijn jeugdliefde, de supermarkt.  

Ik ging werken bij Rijkswaterstaat, waar mijn carrière in rustiger vaarwater kwam. Een welkome situatie omdat Ilona en ik in die periode 3 kinderen kregen waar we volledig in op gingen. Bij Rijkswaterstaat merkte ik al snel dat mijn drijfveren niet achtergebleven waren in de winkel. Ik specialiseerde mij in Lean en pakte door op verandermanagement in bredere zin. 

3 jaar na mijn start werd ik betrokken bij de vertaling van strategische doelstellingen naar een veranderaanpak. Proces verbeteren, klantwaarde creëren en medewerkers betrokkenheid vergroten werden de missie van de veranderopgave. Hier ging mijn hart sneller van kloppen. We noemden dit KR8, dit is bij uitstek het grootste succes van mijn tijd bij Rijkswaterstaat. 

Door de trainingen van Johan die wij als verbeterteam bij WDODelta hebben gevolgd zijn we nu in staat om ook echte procesverbeteringen te begeleiden. Het borgen van deze kennis in ons team is echt een meerwaarde voor de organisatie.
Helga de Boer
Informatieadviseur
Johan heeft veel kennis en ervaring met Lean bij de overheid, zowel in de uitvoering als in het organiseren ervan op alle niveaus niveau. Daarnaast heeft Johan bewezen een visie op Lean te kunnen ontwikkelen passend bij de organisatie.